Hij weet wanneer een specialist moet worden ingeschakeld, bijvoorbeeld voor een bouwtechnisch onderzoek. Hij is scherp in de onderhandeling waarbij hij dankzij zijn deskundigheid met reële argumenten kan komen. Tevens kan hij je helpen om de mogelijkheden van de woning te ontdekken, zonder de kosten uit het oog te verliezen. Een aankoopmakelaar bepaalt of jij gelukkig gaat worden met jouw aankoop.

Mensen denken zelf wel een woning te kunnen kopen. Let op: een verkopend makelaar behartigt de belangen van de verkoper, niet die van de koper. Bij de aankoop van een tweedehands auto geloven we de verkoper ook niet op zijn blauwe ogen. Waarom, als het gaat om een huis van al gauw een paar ton, doen we dat bij een verkoopmakelaar dan wel? 

Een aankoopmakelaar met kennis van zaken behartigt specifiek jouw belangen. Bovendien komt er bij de koop van een woning een stukje emotie kijken. We willen het huis erg graag, waardoor we gebreken niet willen zien. Een aankoopmakelaar houdt je in zo’n geval de werkelijkheid voor ogen.

EEN NVM-AANKOOPMAKELAAR IS ALTIJD WAARDEVOL

Een woning kopen doe je niet dagelijks. Een aankoopmakelaar kan je behoeden voor bepaalde misstappen.

VASTSTELLEN REËLE MARKTWAARDE

Verkopers vragen vaak te veel, die vinden hun eigen woning nu eenmaal een paleis. Veel makelaars willen hoe dan ook de verkoopopdracht en gaan daar vrij gemakkelijk in mee. Daarom is het belangrijk om de reële marktwaarde vast te stellen, alvorens de onderhandeling te starten.

BOUWTECHNISCH ONDERZOEK

Indien nodig schakelen we een bouwkundige in. De uitkomst levert argumenten voor de onderhandeling òf behoedt in het ergste geval de koper van een miskoop.

ONDERZOEKSPLICHT VAN DE KOPER

Van jou als koper wordt verwacht dat je de staat van de woning onderzoekt. Gebreken die je bij de bezichtiging had kunnen ontdekken, komen voor jouw rekening en kunnen later niet als verborgen gebrek worden benoemd. De onderzoeksplicht geldt ook voor juridische aspecten. Hierbij kun je denken aan erfdienstbaarheden, zoals recht van overpad.

INZICHT IN BELANGRIJKE INFORMATIE OVER DE WONING

We toetsen zonodig het bestemmingsplan, milieuaspecten, relevante gegevens in het Kadaster, status en verplichtingen van de Vereniging van Eigenaren, gemeente- en provinciebepalingen en de aanwezigheid van een energielabel.

EEN LAGERE KOOPPRIJS DAN JEZELF ZOU KUNNEN REALISEREN

Op basis van alle aspecten van de woning en lokale marktkennis kunnen we met reële argumenten scherp onderhandelen. Dat is vanzelfsprekend effectiever dan ongefundeerd een bedrag roepen.

HET OVEREENKOMEN VAN BELANGRIJKE VOORWAARDEN

De koopsom is een belangrijk aspect van de onderhandeling. Het overeenkomen van voorwaarden kan zeker zo belangrijk zijn. Bijvoorbeeld een financieringsvoorbehoud, het verkrijgen van gewenste vergunningen of de onherroepelijke verkoop van de huidige woning.

TIJDWINST DOOR DESKUNDIGE AFWIKKELING VAN ALLE ZAKEN

Het beoordelen en goedkeuren van de koopovereenkomst welke de verkopende makelaar zal opstellen. Controle van het concept van de notariële leveringsakte. Inspectie van de woning op de dag van de overdracht.

KWALITEIT, SERVICE ÉN VAKBEKWAAMHEID

Begeleiding tijdens het volledige aankoopproces vanaf de 2de bezichtiging tot en met de sleuteloverhandiging bij de notaris. Ook eventuele nazorg is bij de prijs inbegrepen!

jeroen_website_2

bezichtigen

Als je je zinnen op een woning hebt gezet is het tijd voor een nadere kennismaking in de vorm van een bezichtiging samen met je eigen NVM-aankoopmakelaar. Loop voor je bezichtiging nog even een rondje door de buurt. Houd bij de bezichtiging je woonwensen en je toekomstplannen in het achterhoofd. Jouw NVM-aankoopmakelaar zal ondertussen de woning kritisch bekijken. Hij kijkt hierbij onder andere naar het onderhoud van de woning, de aanwezigheid van eventuele gebreken en naar eventuele noodzakelijke reparaties of uit te voeren verbouwingen. Hij kan je ook adviseren een bouwkundig specialist in te schakelen voor nader onderzoek.

onderzoeken

onderzoeken

Indien nodig kan een bouwkundig specialist worden ingeschakeld voor nader onderzoek. Daarnaast neemt je eigen NVM-aankoopmakelaar werk uit handen door onderzoek te doen naar bijvoorbeeld: het bestemmingsplan, milieuaspecten, relevante gegevens in het Kadaster, status en verplichtingen van Vereniging van Eigenaren, gemeentelijke- en provinciale bepalingen etcetera.

onderhandelen

onderhandelen

Als je een bepaalde woning wilt kopen adviseert jouw aankoopmakelaar je over de beste biedingsstrategie op basis van alle verzamelde informatie. Hij helpt je bij het vaststellen van een strategisch openingsbod. Als taxateur heeft hij veel ervaring met het bepalen van de juiste waarde en in de NVM-database kan hij zien wat de marktwaarde is van vergelijkbare woningen.

Bij het uitbrengen van het bod, kan jouw NVM-aankoopmakelaar deze - indien gewenst - van ontbindende voorwaarden voorzien. Op basis van deze voorwaarden kan een koopovereenkomst alsnog ontbonden worden.

overeenkomst

de overeenkomst

Als de verkoper je bod heeft geaccepteerd, kan de koopovereenkomst worden opgesteld. Je loopt deze samen met jouw NVM-aankoopmakelaar door om zeker te zijn dat alles klopt. Er wordt in het bijzonder gelet op de koopsom, de opleverdatum, de ontbindende voorwaarden en de lijst van zaken die de verkoper in de woning achterlaat.
Als alles in orde is dan ondertekenen jij en de verkoper de koopovereenkomst. Jij en de verkoper ontvangen een kopie van de overeenkomst.

Zodra de koopovereenkomst door beide partijen is ondertekend ontstaat de koop. De verkopende makelaar stuurt de getekende koopovereenkomst naar de notaris, samen met een kopie van je paspoort of rijbewijs.

hypotheek-1

hypotheek

Wanneer de koopovereenkomst getekend is dien je je financiering definitief rond te maken. Onafhankelijk
hypotheekadviseur Paul van de Mortel kan dit voor je verzorgen waarbij hij een beroep kan doen op alle banken. Hij zal advies op maat uitbrengen en het hele traject persoonlijk van A to Z begeleiden. Paul is mede eigenaar van Geurts+partners.

Voor een vrijblijvend gesprek kun je eveneens terecht aan de Dorpsstraat 65 te Heel (kantoor Makelaar Jeroen en Geurts+partners hypotheken en verzekeringen). Aan de hand van de koopsom, eventuele verbouwingsplannen, eventueel eigen geld en de zogenaamde kosten koper, kan precies worden vastgesteld welk bedrag je aan hypotheek nodig hebt.

Mail Paul.

oplevering

OPLEVERING EN OVERDRACHT

De notaris bereidt de eigendomsoverdracht (akte van levering) en de hypotheekakte voor. Een paar dagen voor de levering krijg je van de notaris een concept-leveringsakte, een concept-hypotheekakte en een nota van afrekening. Controleer altijd samen met je NVM-aankoopmakelaar of alle gegevens kloppen en neem de tijd om de akten rustig door te lezen.

Op de dag van overdracht doorloop je het volgende proces:

- Vlak voor de overdracht inspecteer je samen met je NVM-aankoopmakelaar de woning om te controleren of deze in de afgesproken staat wordt opgeleverd.
- Daarna ga je naar de notaris en teken je de akte van levering en de hypotheekakte.
- Vervolgens zorgt de notaris ervoor dat de akten worden ingeschreven in de openbare registers van het Kadaster. Na deze inschrijvingen ben je officieel eigenaar van je nieuwe woning. Bij de overdracht ontvang je meestal direct de sleutels.

EEN HUIS KOPEN DOE JE NIET ALLEEN

Veel zaken rond het kopen van een woning kun je tegenwoordig zelf doen. Je kunt op Funda zelf zoeken naar je ‘droomhuis’, zelf berekenen hoeveel hypotheek je met jouw inkomen kunt krijgen, hoe hoog je maandlasten dan zijn, een afspraak maken met de verkoper om de woning te bezichtigen, een bod te doen en de deal te sluiten.

Wie tijd en zin heeft om dit zelf te regelen, kan dit zonder advies en hulp van een NVM-aankoopmakelaar. Maar of het verstandig is om zonder aankoopmakelaar een woning te kopen, valt te betwijfelen. Want het in de arm nemen van een NVM-aankoopmakelaar heeft alleen maar voordelen. Op een of andere - of meerdere - manieren heeft een koper baat en profijt bij een aankoopmakelaar. Een huis kopen doe je niet alleen.

neem contact op met jeroen